NH/Armaflex plate på rull

NH/Armaflex plate på rull

BeskrivelseTilbehørDokumentasjon
Beskrivelse

Halogenfri isolasjon

Halogenfri cellegummi-isolasjon som reduserer korrosjon og utvikling av giftig røyk i tilfelle brann.

  • halogenfri
  • lave mengder med røyk og syregass i brann
  • reduserer giftighet og har korrosiv effekt på mennesker og utstyr
  • hindrer sprekker pga stresskorrosjon i rustfri stpl
  • Støv- og fiberfritt materiale = lav termisk konduktivitet
  • fremragende beskyttelse mot vanndampdiffusjon
  • IMO-sertifisert
  • UL- og FM-godkjent

Montering av PLASTRØR MED ARMAFLEX - cellegummi

Armaflex isoleringsmaterialer og Armaflex Lim 520 og Lim HT 625 er forenlige med de fleste plastrør som brukes innen industri og bygg. På plastrør laget av PVCC, PE-Xa og PE-HD, kan Armaflex monteres på samme enkle måte som på metallrør.

Når Armaflex limes til polypropylen (PP)-rør må man være oppmerksom på at materialet ikke fester seg optimalt. Derfor anbefales det å rubbe underlaget før Armaflex sperrelimes til plastrøret. Ved liming av Armaflex på ABS-rør kan det oppstå en innkapsling av de løsemidlene som normalt skal luftes ut ved første påføring. Pga ABS-materialets aldringsprosess kan dette lede til hårsprekker på røret. Derfor må man se bort fra en direkte sperreliming på ABS-rør. Men man kan allikevel foreta en form for sperreliming, ved først å montere ett selvklebende Armaflex isolasjonsbånd rundt røret og deretter sperrelime Armaflex til dette båndet.

Ved liming av de langsgående limskjøtene anbefales det ikke å bruke isolasjonsbånd. Når Armaflex monteres fagmessig med riktig limteknikk, vil løsemidlene i limet luftes ut før skjøtene settes sammen.

Kompatibiliet

Plastrør

Samsvar

Armaflex produkter

Bemerkning

 

Class O Armaflex

HT / Armaflex

NH / Armaflex

PVC-C

 

Ja

ü

ü

ü

Ingen

PE-Xa

 

Ja

ü

ü

ü

Ingen

PE-HD

 

Ja

ü

ü

ü

ingen

PP

 

ja

ü

ü

ü

For å forbedre klebeheften – f. eks. der hvor man skal sperrelime isolasjonen til røret – må plasten først grovskrubbes. Ved sperreliming av slangeenden til røret, må man først montere en Armaflex-tape på røret.

ABS

ja

 

ü

ü

Merk: For Durapipe ABS rør med en mediumtemperatur større enn +30 °C, så bør man vurdere bruk av HT/Armaflex eller NH/Armaflex.

 

Tilbehør
Dokumentasjon